შემადგენლობა:
მომზადება:
6 კგ შაქარს დავასხათ 12 ჩ.ჭ წყალი და მოვხარშოთ თხელი სიროფი, 6 კგ თეთრ ბალს გამოვაცალოთ კურკები და თითოეულში, კურკის ნაცვლად, ჩავდოთ მოხალული და კანგაცლილი თხილი. შემდეგ ბალი მოვხარშოთ სიროფში ჩვეულებრივი წესით. არომატისთვის მივუმატოთ ვანილი.
ალუბლის მურაბა |
ამ რეცეპტით გავაკეთე და ძალიან ბევრი წვენი აქვს. 2კილოზე ერთი ჭიქა და ნახევარი ეყოფა. წარმატებები
1 კგ კურკა გამოცლილ ბალს 800 გრ შაქარი ყოფნის. დაშაქრეტ რამით დილიტ ერთი კარგად რომ წამოდუღდება გააჩერეთ გააცივეტ. ასე გაიმეორეტ ორჯერ და მზადაა. ბოლოს ლიმონის რამდენიმე ნაჭერტან ერთად ადუღეთ.. არანაიტი წყალი არ ჭირდება. ქარვისფერია. კაკალი ანტხილიც გაუკეტეტ სურვილის მიხედვიტ