შემადგენლობა:
მომზადება:
თბილი წყლით მოვზილოთ საფუვრიანი ცომი და დავდოთ სითბოში. როცა ამოფუვდება, დავამატოთ
დაფქული კარდამონი, მარილი, შაქარი, ზეთი და ისევ ჩავზილოთ. ცომი მეორედ რომ ამოფუვდება,
ნაწილი გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ცხიმიან ქურის ტაფაზე და დავადოთ შაქართან ერთად
მოდუღებული გახეხილი ვაშლის პიურე. დარჩენილი ცომით გამოვჭრათ სხვადასხვარ ფიგურები,
მოვრთოთ ღვეზელი,გადავუსვათ თაფლი და შევდგათ ღუმელში გამოსაცხობად.
ბრაუნი |
რამდენ გრადუსზე ცხვება და რამდენ წუთს – ამას რატომ არავინ არასდროს წერს? ჩემი აზრით აქ დადებული რეცეპტები არასრულია. თუ შეიძლება ამდაგვარი მნიშვნელოვანი დეტალები დაამატეთ.
ხო მაგრამ მე უფრო კარგ ცომს გასწავლი თუ არ გეწყინებათ.400 გრამი ფქვილი(ცომი უნა იყოს კარგად დასამუშავებელი არც ძან რბილი არც მაგარი). სამი კერცხის გული და ერთის ცილა, კარაქი ოთახის ტემპერატურის 150 გრამი, ნახევარი ლიმნის კანი,100 გრამი შაქარი, მწიკვი მარილი
ვანილი შეგიძლიათ დაამატოტ ერთი სუფრის კოვზი რძე. ცომი კარგად დაამუშავეტ და შედეთ მაცივარში დაახლოებით ერთი საათი. შემდეგ გააპრტყელეტ ცომი ჩადეთ ფორმაში დაჩხვლიტეტ კატგად ჩანგლი გულსართი გაუკეთეთ სურვილისამებრ შეიძლება ასევე ცოცხალი ხილიცდარჩენილი ცომი დავჭრათ წვრილად და მოვპწნათ ზემოდან მოვუსვათ რძე უფრო პრიალაა და კარგად იბრაწება. ცხვება 180 გრადუსზე 20 25 წუთი