შემადგენლობა:
მომზადება:
ვაშლები გაჭერით ოთხად, გათალეთ და ამოჭერით გული. მეოთხედები მარაოსავით დასერეთ. ლიმონი გარეცხეთ, გახეხეთ, კანი გამოწურეთ წვენი და მოასხით ვაშლს. მოაყარეთ დარიჩინი, აურიეთ, დააფარეთ და დადგით გრილ ადგილას.
გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა.
შეურიეთ ერთმანეთს შაქარი, შაქრიანი ვანილი, 2მწიკვი მარილი, მარციპანი და ლიმონის ცედრა. დაუმატეთ კარაქი, კვერცხი, ნაღები და მიქსერით ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. შეურიეთ ფქვილი, ცომის საფხვიერებელი და კარგად მოურიეთ.
მიღებული ცომი ჩაასხით ფორმაში. ზედ მოაწყვეთ ვაშლები დასერილი მხრით ზემოთ და ოთხად გაჭრილი ნიგვზის ლებნები. აცხვეთ 45წთ. მოაყარეთ შქრის პუდრა და აცხვეთ კიდევ 3-4 წთ. ნამცხვარი სუფრასთან მიიტანეთ ათქვეფილ ნაღებთან ერთად. შეგიძლიათ ნაღებს სურვილისამებრ კალვადოსი შეურიოთ.
ვაშლის ნამცხვარი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი