შემადგენლობა:
მომზადება:
კეთდება მარტივი ცომი. სასურველია, ისეთი მარგარინი იყიდოთ, რომელსაც ბევრი გადაზელა არ სჭირდება. აიღებთ მარგარინს, ერთ ჭიქა ადუღებულ წყალს დაასხამთ, შემდეგ ხელით დაამუშავებთ და უმატებთ ფქვილს, იმდენს, რამდენსაც შეიზელს. ეს ცომი ადვილად დამორჩილებადი უდნა იყოს. ცოტა ხანს გააჩერებთ, იღებთ ვაშლის, ჭრით შუაზე და გულს ამოაცლით. ცალკე მომზადებული უნდა გქონდეთ შაქარი, ნიგოზი და ცოტა ვანილი. იღებთ ცომს, გააბრტეყელებთ და ისე დაჭრით პატარა ჭიქებით, როგორც ხინკალს, შემდეგ , ეს რომ ამოიჭრება, გააბტყელებთ და რაც შეიძლება თხელი უნდა გახდეს. მერე აიღებთ იმ გამზადებულ შიგავსს, ვაშლში მოათავსებთ და გაბრტყელებულ ცომზე ზურგით დადებთ. ხინკლის ფორმას აძლევთ, თავს მოუკრავთ და ამოტრიალებულს დადებთ საცხობ ფირფიტაზე, შედეთ ღუმელში საშუალო ტემპერატურაზე.
სამარხვო მაფინები კაკაოთი |