შემადგენლობა:
მომზადება:
ჩაჭერით თითოეული ლიმონი მთელი სიგრძის ორ–მესამდზე,ისე რომ ბოლოებით შეერთებული ლიმონის 4 ნაწერი მიიღოთ..
ოდნავ გადაშალეთ ჩაჭრილი ლიმონები და რბილობი მარილით ამოვასეთ. ლიმონის და სანელებლები სტერილურ ქილებში მოათავსეთ და დარჩეილი მარილი მოაყარეთ.
ქილებში ჩაამატეთ ლიმონის წვენი და ანადუღარი ცივი წყლით აავსეთ. მოხუფეთ, მოათავსეთ ოთახის ტემპერატურაზე და დააყენეთ 3–4 კვირის განმავლობაში, სანამ ლიმონის კანი არ დარბილდება.ქილა დროდადრო შეანჯღრიეთ,რომ მარილი კარგად გაიხსნას. დამარილებული ლიმონი შეგიძლიათ გამოიყენოთ სალათების, საწებლებისა და ვინეგეტისთვის,ასევე სალსას სოუსისთვის და სხვადასხვა კერძის მოსამზადებლად.
ყვავილოვანი კომბოსტო ნიგვზით |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი