შემადგენლობა:
მომზადება:
ტკბილი წიწაკა 15 წუთით ღუმელში გავაჩეროთ. შემდეგ ქვაბში გადმოვიტანოთ და რომ გაცივდება, კანი გავაცალოთ, გამოვშიგნოთ და ზოლებად დავჭრათ. პომიდორი ცხელი წყლით მოვწალოთ, კანი გავაცალოთ და კუბიკებად დავჭრათ. პომიდვრის წვენი და მარცვლები არ გვჭირდება. სქელძირიან ქვაბში ზეთი ჩავასხათ და ხახვი მოვშუშოთ. პომიდორიც ჩავამატოთ და კიდევ 5 წუთი ვშუშოთ. პრასი წვრილად დავჭრათ, გოგრა კი მანამდე კუბიკებად დავჭრათ და ქვაბში მოვხარშოთ. როცა მოიხარშება, ბლენდერით თხელ სოუსის მაგვარ მასამდე დავიყვანოთ. ეს მზა სოუსი პომიდროსა და ხახვში ავურიოთ. დაფნის ფოთოლი, შავი წიწაკა, პრასი, პომიდორი, ტკბილი წიწაკა და სიმინდის მარცვლები დავამატოთ. კიდევ 2-3 წუთი ვადუღოთ. ბოლოს წვრილად დაჭრილი კამა და ოხრახუში დავამატოთ.
ქათმის წვნიანი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი