ბურახი

მომზადება:

1 კგ პურის ( შვრიის ) ორცხობილას დავასხათ 4 ლიტრი წყალი, გავაციოთ, გავწუროთ დოლბანდში. წვენს დავუმატოთ 25 გრ საფუარი, 30 გრ ქიშმიში, 250 გრ შაქრის ფხვნილი და დავდგათ თბილ ადგილას. 12 საათის შემდეგ კვლავ გავწუროთ, ჩავასხათ ბოთლებში და შევდგათ მაცივარში. 12 საათის შემდეგ სასმელი მზად იქნება.მაცივარში ბურახი 3-4 დღეს ინახება, მერე კი მჟავდება.

ბურახი

5 (100%) 2 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

მარწყვის ლიქიორი





ამ რეცეპტს აქვს 1 კომენტარი

  1. ილონა says:

    ზემოდან ქაფი არ უქრება

დატოვეთ კომენტარი