ბოსტნეულის ღვეზელი

შემადგენლობა:

მომზადება: 

ფქვილის, ზეთის,მარილისა და დაახლოებით 80 მლ ნელთბილი წყლისგან სწრაფად მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. დააფარეთ და დადგით 30 წთ.ბროკოლი გარეცხეთ, დაყავით პატარა კონებად,ძირები დაჭერით წვრილად.სხვა ბოსტნეული და ხახვიც გარეცხეთ და სასურველ ფორმაზე დაჭერით.ბოსტნეული და ხახვი მოშუშეთ 50 გ კარაქში, შეურიეთ 1ს.კ ოხრახუში,არაჟანი,ყველი,მარილი და პილპილი.დარჩენილი ოხრახუში მოშუშეთ 30 გ კარაქში.ღვეზელი ცომი თხლად გააბრტყელეთ ფქვილმოყრილ ჩასი ტილოზე.მოაყარეთ დანაყილი ორცხობილა და ზედ ბოსტნეული გაანაწილეთ ისე, რომ ცომის ვიწრო კიდეები ცარიელი დარჩეს.მოაყარეთ გარჩეული მზესუმზირა.ცომის თავისუფალი კიდეები შემოკეცეთ,რომ ბოსტნეული არ გადმოიყაროს,სიგრძეზე გადაახვიეთ  და დადეთ საცხობ ფირფიტაზე.დარჩენილი კარაქი გაადნეთ და ნაწილი წაუსვით ღვეზელს.აცხვეთ 40 წთ. დროდადრო გადაუსვით დარჩენილი კარაქი.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

პურის ბაჭიები