ბლინები

მომზადება:

ნელთბილ 1/2 ჭიქა წყალში გახსენით 25 გრ საფუარი, გააჩერეთ თბილ ადგილზე 1-2 საათი.

2 ჩ.ჭ პურის ფქვილი გახსენით 1.5 ჭიქა თბილ რძეში, დაასხით მომზადებული საფუარი,

კარგად აზილეთ  და დადგით

თბილ ადგილზე,როცა კარგად გაფუვდება კიდევ ზილეთ, ზელის დროს ჩაურიეთ

ათქვეფილი 2 ც  კვერცხი, 50 გრ გამდნარი

კარაქი, მარილი გემოვნებით, 1 ჭიქა  შაქრის ფხვნილი და

1 ჭიქა მაწონი, ისევ დადგით თბილ ადგილზე, როცა ცომი ამოიწევს

და ბუშტუკები გაუჩნდება დაიწყეთ ბლინების ცხობა.

საბლინე ფაფა უნდა იყოს არაჟნის სისქის. გაცხელებულ ტაფას

მოუსვით ცხიმი, დაასხით 2 ს. ფაფა. გამოაცხვეთ ორივე მხრიდან.

ბლინები

3.8 (76.67%) 6 vote[s]







ამ რეცეპტს აქვს 2 კომენტარი

  1. beautifull girl says:

    i very love blini.!!!!!! <3
    მე დან მომეტონა <3 <3

  2. lana says:

    ukve me2 d gavakete blinebi am receptit.. gemrieliaaa 🙂 madlobt

დატოვეთ კომენტარი