შემადგენლობა:
სოუსისთვის:
მომზადება:
1. ათქვიფეთ შაქარი(2 ს.კ გადაინახეთ), კარაქი და კვერცხი. საუმატეთ ფქვილი, ცომის საფხვიერებელი, შაქრიანი ვანილი და 1 მწიკვი მარილი. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე.
2. ბანანი გაფცქვენით, 2ს.კ შაქართან ერთად დაჭყლიტეთ და შეურიეთ ცომს. ფორმას წაუსვით ცხიმი, მოაყარეთ ორცხობილა და ჩაასხით ცომი. აცხვეთ 1სთ.
3. სოუსისთვის ჩაყარეთ ჯამში შაქარი და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ ღია ყავისფერ კარამელს არ მიიღებთ, დროდადრო ურიეთ. დაუმატეთ ნაღები, თან ურიეთ, სანამ კარამელი არ გაიხსნება. გადმოდგით და გააგრილეთ.
4. ვანილის ჩხირს ამოაცალეთ გული, კვერცხის ცილასთან და რომთან ერთად ცალკე ჯამში მოათავსეთ და ორთქლზე გააცხელეთ. დაუმატეთ ნაღებიანი მასა და თან ურიეთ, სანამ სოუსი კრემისებრი არ გახდება. ვიდრე სოუსს ნამცხვართან ერთად სუფრასთან მიიტანეთ, მაცივარში შედგით.
მოცვის ღვეზელი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი