ბანანის კექსი

შემადგენლობა:

 

მომზადება:

ბანანი გავასუფთავოდ და ჩანგლით დავარბილოთ, შემდეგ დავამატოთ რძე, იოგურტი და კარგად ავურიოთ. ფქვილს შევურიოთ შაქარი, გამაფხვიერებელი, მარილი, დარიჩინი, შემდეგ დავამატოთ წვრილად დაჭრილი კარაქი, კარგად ავურიოთ და მომზადებულ მასაში  ჩავასხათ ბანანიან–იოგურტიანი მასა, კვლავ ვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე შემდეგ დავამატოთ დაჭრილი ნიგოზი, მოვზილოთ ცომი და შევინახოთ მაცივარში (საყინულეში) 30 წუთით. აირღუმელი გავაცხელოთ 165* ტემპერატურაზე, მომზადებული ცომი მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაში, დავჭრათ სასურველი ფორმის ნაჭრებად და გამოვაცხოთ (25–30წთ). გამოცხობის შემდეგ გავაციოთ, გაჭრილ ნაჭრებზე კვლავ გადავატაროთ დანა და გავაფორმოთ გემოვნების მიხედვით.

ბანანის კექსი

5 (100%) 1 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

ფორთოხლის ნამცხვარი





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი