ამერიკელი
შემადგენლობა:
100 გ კარაქი ან მარგარინი
100 გ შაქარი
მარილი
1 ლიმონის ცედრა
2 კვერცხი
250 გ ფქვილი
2 ჩ.კ ცომის საფხვიერებელი
1 ს.კ რომი (სურვილისამებრ)
ზუსტად 1 /8 ლ რძე
მოსასხმელად:
100 გ შოკოლადის ფილა
100 გ შაქრის პუდრა
1 ს.კ ლიმონის წვენი
პერგამნეტი
მომზადება:
კარაქი, შაქარი, 1 მწიკვი მარილი , ლიმონის ცედრა და კვერცხი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასისი მიღEბამდე. დაუმატეთ ფქვილი, ცომის საფფხვიერებელი, რომი და რძე.
გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი.
ცომი დაყავით მრგვალ და ბრტყე; გუნდებად და ერთმანეთისგან მოშორებით დასვით ფირფიტაზე. შედგით ღუმელში და აცხვეთ 15 -20 წთ. სანამ არ გაყავიდფერდება. გადმოიღეთ და დადეთ ცხაურზე გასაცივებლად.
გაადნეთ შოკოლადი. შაქრის პუდრა და ლიმონის წვენი შეურიეთ ერთმანეთშ ერთგვაროვანი მასისი მიღEბამდე.
ნამცხვრის ძირის ერთ ნახევარს წასუვით შაქრის, მეორე ნახევარს – შოკოლადის მინანქარი და დადეთ გასაშრობად.
ამერიკელი
5 (100%) 1 vote[s]
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი