ალუბლის ღვეზელი

შემადგენლობა:

მომზადება:

მოამზადეთ ბისკვიტის ცომი. გაყავით ორ თანაბარ ნაწილად. ორივე ცელოფანში შეფუთეთ და 1 საათით მაცივარში შედგით. ცომის ერთი ნაწილი გააბრტყელეთ. მოათავსეთ 28 სმ დიამეტრი ბისკვიტის ფორმაში და 30 წუთის განმავლობაში გააცივეთ. ელექტროღუმელი გაახურეთ 200 გრადუსამზე. საშუალ ზომის ჯამში შეურიეთ ალუბალი, შაქრის ფხვნილი და ნუში. სახამებელი ჩაყარეთ პატარა ჯამში, თანდათან დაუამტეთ წვენი და კარგად ათქვფეთ. წვენი ალუბლის ნაზავში ჩაასხით და  საშუალო ცეცხლზე ადუღეთ, დაახლოებით 5 წუთი განუწყვეტლივ ურიეთ, მასის შესქელებამდე. გულსართი კოვზით ჩადეთ ცომიან ფორმაში და კარაქის ნაჭრები ჩაუმატეთ. ცომის მეოე ნაწილი გააბრტყელეთ, გულსართს ზემდოან დააფარეთ და კიდეები შემოუსწორეთ. ზედმეტი ცომი მოაჭერით. პატარა ჯამში ათქვფიეთ კვერცხის გული და რძე და ნამცხვარს ფუნჯით წაუსივთ. ზედაპირზე დანით ნასვრეტები გაუკეთეთ, რომ ცხობისას ოთქლი გამოუვიდეს. გამოაცხვეთ 40-45 წუთის განამვლობაში,სანამ ბისკვიტს ოქრსფერი დაედება. სუფრასთან თბილ-თბილი მიიტანეთ.

ალუბლის ღვეზელი

3.7 (73.33%) 3 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

ნამცხვარი ჯემით მარტივად





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი