ალუბლის ტორტი

შემადგენლობა:

მომზადება:

ვიღებთ ბისკვიტს და თავს მოვაჭრით. ამქსიმალურად შევეცადოთ, რომ დარჩენილ ბისკვიტს მთლიანად ამოვაცალოთ გული და ჯამის ფორმა მივცეთ, ანუ გვერდბი და ძირი დავუტოვოთ. ვიღებთ კურკაგამოღებულ ალუბალს, ცოტა კონიაკს და შაქარს ვასხამთ. კრემს ძალიან მარტივს ვაკეთებთ და მასში ათქვეფილ კარაქს ავურევთ. კონიაკში უკვე ჩალბობილ ალუბალს, კრემს  და ამოცლილ დაფშხვნილ ბისკვიტის ცომს ერთმანეთში ავურევთ, როგორვ ჩინურ ტორტს, ოღონდ ბისკვიტის ცომი ნაკლები უნდა იყოს. შემდეგ დარჩენილი ალუბლის წვენით დავნამავთ ბისკვიტს, ანუ ძირს და გვერდებს. ამ მასას, რომელიც კრემით მოვამზადეთ, ჩავტკეპნით გულამმოცლილ ბისკვიტში. მერე მოჭრილ თავს დავახურებთ ამ ბისკვიტს. ბოლოს დარჩენილ თეთრ კრემს ზემოდან გადავუსვამთ ბისკვიტს და მოვასხამთ შოკოალდის მინანაქარს.

ალუბლის ტორტი

3.5 (70%) 2 vote[s]







ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი