ჰოლანდიური ნამცხვარი ალუბლით

შემადგენლობა:

მომზადება:

  1.  გაალღვეთ ფენოვანი ცომი. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი.
  2. ცომი გააბრტყელეთ და დაჭერით კვადრატებად ( 12 ნაჭერი), დადეთ საცხობ ფირიტაზე და აცხვეთ 15 წთ.
  3. ალუბალი გარეცხეთ და გამოაცალეთ კურკა. შაქრის პუდრა გახსნეით 2-3 ს,კ ალუბლის წვენში და მიღებული მინანქარი შეინახეთ. სახამებელი გახსენით 3ს.კ ალუბლის წვენში. ალუბალი დარჩენილ წვენთან და შაქართან ერთად წამოადუღეთ, შეურიეთ სახამებლიანი წვენი, კიდევ ერთხელ წამოადუღეთ, გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ. ნაღები და შაქრიანი ვანილი ათქვიფეთ გამაგრებამდე.
  4. ცომის თორმეტივე ნაჭერი გაჭერით სიგანეზე. 8 ზედა ნაჭერს ალუბლის წვენისა და შაქრის პუდრას მინანქარი წაუსვით და დადეთ დასაშრობად. სხვა 8 ნაჭერზე გაანაწილეთ ლუბლიანი მასა და ცოტ-ცოტა ნაღებიც გადაუსვით. დარჩენილი 8 ნაჭერი ზემოდან დაადეთ და კვლავ ათქვეფილი ნაღები წაუსვით, თავზე კი მინანქრიანი ნაჭრები დაადეთ.

შეაფასეთ გვერდი







ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი