ძროხის ხორცის ძეხვი

შემადგენლობა:

მომზადება:

ძროხის ან ღორის ხორცს რამდენიმე დიდ  და  თხელ ნაჭრად დავჭრით. დავბეგვავთ და მარილს დავაყრით. ამ ნაჭრებს ერთმანეთზე დავაწყობთ სიე, რომ კარგად გადაიხვეს. ყელა მწვანილს წვრილად დავჭრით და  დალაგებულ ხორცს დავაყრით. შემდეგ ხორცს გადავახვევთ. ძაფს შემოვახვევთ და შევკრავთ. კუთხეებიც ხორცითვე უნდა დავახუროთ. შეიძლება  რამდენიმე რულეტი გამოგივიდეთ ან ერთი დიდი. ღრმა ქვაბში ჩავდებთ და წყლით დავფარავთ. ცოტა ცხიმიც უნდა ჩავუდოთ. მალევე ადუღდება და გადავაბრუნებთ. წყალი რომ დასრება და ორივე მხარეს დაიბრაწება, ამოვიღჶბთ. მრგვალ დაფაზე დავდებთ და ძეხვივით დავჭრით.

 

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ცივი კერძი '' გებჟალია''



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი