ქათმის ღვეზელები

შემადგენლობა:

გულსართი:

მომზადება:

0.5 ჭიქა ფქვილში ავურიოთ მარილი, საფუარი და დავასხათ თბილი რძე.

ცომს ნელ-ნელა დავუმატოთ ფქვილი და ზეთი. მოვზილოთ ცომი და დავდგათ ასაფუებლად.

ხახვი წვრილად დავჭრათ , მოვაყაროთ ცოტა მარილი და კარაქში მოვშუშოთ.

ხორცი და ხახვი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში, შევანელოთ მარილით, პილპილითა და ძირათი.

ცომი,რომ აფუვდება, დავყოთ 8-10 გუნდად, თითოეულში მოვათავსოთ გულსართი და შევკრათ.

ღვეზელები დავაწყოთ ფქვილმოყრილ თუნუქის ფუცელზე, წავუსვათ კვერცხის გული და 10 წუთი თბილად გავაჩეროთ, შემდეგ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ, სანამ დაიბრაწება.

ან შეწვით ზეთშიორივე მხრიდან.

ქათმის ღვეზელები

1 (20%) 1 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

ხაჭაპური შამფურზე