შემადგენლობა:
მომზადება:
თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი და მარილი. დავუმატოთ კვერცხი, გამდნარი კარაქი, მოვაყაროთ ფქვილი და
მოვზილოთ ცომი 15-20 წუთი განმავლობაში. შევფუთოთ ცომი და გავაჩეროთ თბილ ადგილას 40 წუთი.
დავჭრათ 14 თანაბარ ნაწილად და გავაბრტყელოთ. თითოეულს წავუსვათ გამდნარი კარაქი. ყოველი 2 ფენა
ცომის შემდეგ წავუსვათ გამდნარი კარაქი. ყოველი 2 ფენა ცომის შემდეგ მოვაყაროთ გულსართი, რომელიც ასე
მზადდება: გარჩეული ნიგოზი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში, შევურიოთ შაქარს და მოვაყაროთ კარდამონი.
გულსართიანი ცომი გადავახვიოთ რულეტივით, წავუსვათ ზემოდან კვერცხის გული, დავჭრათ რომბებად და
გამოვაცხოთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე 30-35 წუთი.
სამარხვო ვაფლი |
magaria