მომზადება:
ქვაბში მოათავსეთ 500 გრ ფქვილი, შეურიეთ 1 ჩ.ჭ ნელთბილ რძეში და 1 ჩ.კ შაქრის ფხვნილში აზელილი 35 გრ
საფუარი. და კარგად აურიეთ და დადგით 30 წთ თბილ ადგილზე, შეფუთული. დაუმატეთ 100 გრ შაქრის
ფხვნილთან ათქვეფილი 2 ც კვერცხი. 150 გრ მარგარინი. 1/2 ჩ.კ მარილი და თქვიფეთ მანამ.სანამ ბუშტუკები არ
გაჩნდება,დაუმატეთ 100 გრ ქიშმიში.
დაყავით გუნდებად,დააწყვეთ ცხიმწასმულ,ცივ თუნუქის ფირფიტაზე,გააჩერეთ ნახევარი საათი. შედგით
გახურებულ ღუმელში 20-30 წუთით.
ცხობის დასრულებამდე 5 წთ-ით ადრე ფუნთუშებს წაუსვით 1 ს.კ რძეში ათქვეფილი 1 კვერცხის გული.
სამარხვო ღვეზელი |
კარგი რეცპტია ეხლა უნდა გამვაცხო