შემადგენლობა:
• 1 ჭიქა წყალი.
• 1 ს.კ. შაქარი.
• 2 ჩ.კ. საფუარი.
• 1,5 ჭიქა ფქვილი.
• 1 მწიკვი მარილი.
• შაქრის ფხვნილი გემოვნებით
მომზადება:
აურიეთ შაქარი და საფუარი, თბილ წყალთან ერთად.
ცომის მოსაზილად, დაამატეთ ფქვილი და მარილი. ცომი თბილ ადგილას შეინახეთ 1-1,5 საათის განმავლობაში.
ღრმა ტაფაზე, გნებავთ ქვაბში ჩაასხით ზეთი, იმდენი რომ ცომი ცურავდეს.
ზეთი ძალიან უნდა გააცხელოთ.
ცომი კოვზით ამოიღეთ და ჩააგდეთ ზეთში, ასე ის სხვადახვა ფორმის გამოვა. გადმოიღეთ, როცა ოქროსფერი გახდება. დაალაგეთ ცოტახნით ქაღალდზე, რომ ცხიმმა გაიწოვოს.
ბოლოს მოაყარეთ შაქრის პუდრა.
ჭარხალი ნიგვზით |
пышка – ფუნჩულა, ბლითი-ფუნჩულა
десерт – ჩაროზი, ხილობა (ხილის ჩაროზი)
блины – ხავიწი
დიდი მადლობა 🙂