”პიშკები”

შემადგენლობა:

მომზადება:

ქვაბში გავადნოთ 100 გრ ერბო, მივუმატოთ 2 ჩ,ჭ მდუღარე წყალი და სწრაფი მორევით ჩავყაროთ იმდენი ფქვილი, რო გამოვიდეს საკმაოდ მაგარი ცომი. ვურიოთ მანამდე, სანამ ცომი ქვაბს არ მოსცილდება. შემდეგ გადავიტანოთ სხვა ჭურჭელში, გავაცივოთ, ჩავასხათ შიგ კარგად ათქვეფილი კვერცხის გული, ლუდის საფუარი და ბოლოს ამავე კვერცხების თეთრად ათქვეფილი ცილა. მეორე ქვაბში ჩავასხათ ორი ჩ.ჭ ერბო და წამოვადუღოთ. ამ ადუღებულ ერბოში ჩავუშვათ თითო ს.კ ცომი. როცა  ერთი წყება მოიხარშება, გადმოვიღოთ თეფშზე, ქვაბში კი ჩავაწყოთ ახალი წყება, ამ წესით მოვხარშოთ  ცომის მთელი მასა, მოვაყაროთ შაქარი და ასე გამოვიტანოთ სუფრაზე.

 

 

 

”პიშკები”

4 (80%) 5 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

გაგრის მურაბა





ამ რეცეპტს აქვს 7 კომენტარი

  1. ნინო says:

    ლუდის საფუარი ვერ მივხვდი ანუ ჩვეულებრივი საფუარი არ გავუკეთოთ? იყიდება ლუდის საფუარი სადმე არსად შემხვედრია დიდი კულინარი არ ვარ და მაგდენი არ ვიცი :))))

  2. ნინი says:

    კარაქი რომ იყოს ერბოს მაგიერ არ სჰეიდზლება?

  3. სახელი*mari says:

    Daaxloebit ramdeni gamodii?

დატოვეთ კომენტარი