მომზადება:
მარილიან ცივ წყალში მოზილეთ ცომი. ხორცსაკეპში გაატარეთ ღორისა და ძროხის ხორცი ან მარტო
ძროხის ხორცი,ხახვი და წიწაკა. დაუმატეთ შავი პილპილი, მარილი, კარაქი და ცოტა წყალი.
ცომი გაყავით 2 ნაწილად. გააბრტყელეთ. ერთი ნაწილი დადეთ საპილმენეზე ისე, რომ ცოტათი გადმოსცდეს
საპილმენეს. ჩააღრმავეთ და ჩაღრმავებულ ადგილებზე დადეთ თითო ჩ.კ ფარში და დააფარეთ ცომის მეორე
ნაწილი. ზედ გაატარეთ გასაბრტყელებელი.პელმენები მოათავსეთ მდუღარე, მარილიან წყალში.
ხარშეთ თავღია ქვაბში და როცა პილმენები ამოტივტივდება,მზად არის.
სუფრაზე მიიტანეთ ცხლად კარაქთან ან არაჟანთან ერთად.
ოლადები |