შემადგენლობა:
მასალა ცომისათვის :
შიგთავსისთვის:
მომზადება:
1. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. გული 80 გ შაქართან, 1 მწიკვ მარილთან, ლიმონის ცედრასთან და 1ს.კ ნელთბილ წყალთან ერთად ათქვიფეთ სქელი კრემისებრი მასის მიღებამდე. გააცხელეთ ღუმელი 175 გრადუსამდე.
2. კვერცხის ცილა და დარჩენილი შაქარი ათქვიფეთ გამაგრებამდე. ნელ-ნელა შეურიეთ კვერცხისგულიან მასას. დაუამტეთ ფქვილი, სახამებელი, ცომის საფხვიერებელი და კარგად აურიეთ. ფორმის ძირს წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ ფქვილი. ცომი ჩაასხით ფორმაში, გადაასწორეთ და აცხვეთ 25-30 წთ. გადმოდგით და კარგად გააცივეთ.
3. 200 გ ნაღები შეათბეთ პატარა ჯამში, დაუამტეთ დატეხილი შოკოლადი , გაადნეთ და გააგრილეთ.
4. ბისკვიტი სიგანეზე ისე გაჭერით, რომ ქვედა ფენა მთლიანი ბისკვიტის 1/3 სიმაღლისა იყოს. ქვედა ფენა დადეთ ლანგარზე. ბისკვიტის დარჩენილი 2/3 წვრილად დააქუცმაცეთ და დიდ ჯამში ჩაყარეთ.
5. დარჩენილი ნაღები ლიმოჟავასთან ერთად ათქვიფეთ გამაგრებამდე. ცალკე ათქვიფეთ გაცივებული შოკოლადიანი ნაღჶბი და შეურიეთ ბისკვიტის ნაფხვენებს. დაუმატეთ ქოქოსის ფანტელი ( რამდენიმე კოვზი გადაინახეთ), შოკოლადი და ლიქიორი. მიღებული მასა გუმბათისებურად გაანაწილეთ ბისკვიტზე, ზემოდან წაუსვით ათქვეფილი ნაღები და მოაყარეთ ქოქოსის ფანტელი. დადგით გრილ ადგილას 2-3 სთ.
ვაშლის ღვეზელი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი