შემადგენლობა:
მომზადება:
გააცხელეთ ღუმელი 175 გრადუსამდე. მაფინების საცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი ან შიგნით ქაღალდის ფორმები ჩასვით.ფორთოხლის კანი გახეხეთ და ფორთოხლის ცედრას, წვენს და თხილს კარგად შეურიეთ. აურიეთ ერთმანეთში ფქვილი და ცომის საფხვიერებელი. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ ზეთი და არაჟანი. შეურიეთ სტაფილოიანი მასა და ფქვილი.ჩაასხით ცომის ფორმებში, შედგით ღუმელში და აცხვეთ დაახლოებით 20-25 წთ. სანამ მაფინების ზედაპირი ოქროსფერი არ გახდება.
გოზინაყი მიწისთხილით |