შემადგენლობა:
მომზადება:
ფორთოხალი გარეცხეთ, დაჭერით მოზრდილ ნაჭრებად, სტაფილო გარეცხეთ,გაფცქვენით, დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად. დაჭრილი სტაფილო და ფორთოხალი მოათავსეთ ქვაბში,დაასხით მცირე რაოდენობით წყალი, დადგით ცეცხლზე, ადუღეთ 4 -5 წუთი, გადმოდგით ცეცხლიდან,შეგრილებული ჩაასხით ბლენდერში და კარგად ათქვიფეთ. ადუღებულ წყალში გახსენით შაქრის ფხვნილი, გააცივეთ, ჩაამატეთ სტაფილოსა და ფორთოხლის ნაზავი, ჩაწურეთ ლიმონი და კარგად შეურიეთ.
ბროწეულის სმუზი |