შემადგენლობა:
სოუსი:
მომზადება:
სოკოს ჩვეულებრივ გავასუფთავებთ და წვრილად დაჭრილ ხახვან ერთად კარაქში მოვთუშავთ. სანამ სოკო გაცივდება, სოუსს მოვამზადებთ. მთილიან ხახვში დაუფქველ პილპილებს ჩავარჭობთ, რძეში ჩავდებთ და გაზქურაზე დავდგამთ. ერთ ცალ დაფნის ფოთოლსაც ჩავაგდებთ. ადუღების მერე ცეცხლიდან გადმოდგამთ და 15 წუთი ასე გავაჩერებთ. შემდეგ რძეს გადავწურავთ, რომ მხოლოდ სუფთა მასა დარჩეს. დაბალ ცეცხლზე კარაქს გავალღობთ და ცოტა-ცოტა ფქვილს ჩავყრით. სულ უნდა ვურიოთ და კარგად რომ შეერევა, გადაწურულ რძეს დავასხამთ. მარილის და პილპილსაც ჩავამატებთ. 20 წუთის განმავლობაში, ძალიან დაბალ ცეცხლზე გვიდგას და სულ ვურევთ. როცა გამზადდება, სოკოს მასში ჩავყრით.
მაკარონი თევზით |