შემადგენლობა:
მომზადება:
სოკო კარგად წამოადურთ, გადაწირეთ და შემდეგ წვრილად დაჭერით. სამი თავი ხახვი წვრილად დაჭერით, სოკო და ხახვი ერთადდ მოშუშეთ. ნახევარი კგ ბრინჯი მარილ-წყალში მოხარშეთდა შემდეგ სოკოში აურიეთ. მწვანილი ჩააჭერით, მარილი მოაყარეთ და აურიეთ. ერთი მოზრდილი თავი კომბოსტო გათუთქეთ, გააცივეთ, თითო ფოთოლს დანით ააცალეთ ხეჭო. ცოტ-ცოტა აიღეთ მომზადებული ბრინჯი, ჩადეთ კომბოსტოს ფოთოლში,კარგად გაახვიეთ, ქვაბში ჩააწყეთ,ზეთი დაასხით და დაუმატეთ ცოტა სოკოს წვენი, თავი დაახურეთ. იხარშოს თავისივე რთქლში. როცა კომბოსტო გაწითლდება, დანარჩენ სოკოს წვენში ერთი ს.კ ფქვილი გახსენით და ჩაასხით ქვაბში.
მწვანე ლობიო პომიდვრით და მწვანილებით |