შემადგენლობა:
მომზადება:
ჭიქაში შევურიოთ თბილი წყალი, თაფლი, შაქარი, მარილი და ზეთი. კარგად გადავურიოთ. ფქვილი და სოდა შევურიოთ, ნელ-ნელა დავამატოთ თაფლიან წყალში. ვთქვიფოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, ცომი უნდა გამოვიდეს თხელი. ცომში შეგიძლიათ დააამატოთ სასურველი ხილის ჩირი ან თხილი. ფორმებში ჩავასხათ ცომი, სიმაღლით ფორმის 2/3-ი. ვაცხოთ 200 ℃-ზე ყავისფერი ფერის მიღებამდე. დაახლოებით 20 წთ-ი. ვაცადოთ გაგრილება და ამოვიღოთ ფორმებიდან.
ჯემიანი ღვეზელი |
უკვე გავაკეტე