შემადგენლობა:
მომზადება:
ქათამს წაუსვით მარილი, შეწვით ცხიმში და დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭერებად. ერთი თავი ნიორი გაფცქვენით და დაჭყლინტეთ. ქათმის ნაჭრები გადაიტანეთ კეცზე. ქათმის ნაჭრები მიჯრით დააწყვეთ, რომ კეცი მთლიანად გაივსოს. რძე ჩაასხით ქვაბში და წამოადუღეთ, დაიყვანეთ 350 მლ-მდე, დაუმატეთ დანაყილი ნიორი, მარილი, ქათმის შეწვისას დარჩენილი ცხიმი. რძე გადმოდგით ცეცხლიდან და კეცზე მოთავსებულ ქათმის ნაჭრებს დაასხით. კეცი შედგით წინასწარ საშუალო ტემპერატურაზე გახურებულ ღუმელში. 10-15 წუთის შემდეგ, როდესაც წვენი წამოდუღდება და ქათამიც კარგად დაიბრაწება, კერძი გამოიღეთ ღუმლიდან და ცხელ-ცხელი მიიტანეთ სუფრასთან.
ღერღილის ღომი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი