განსხვავებული და გემრიელი კექსუნები.!
შემადგენლობა:
მომზადება:
გააცხელეთ ღუმელი 175 გრადუსამდე. კექსუნების საცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი ან შიგნით ქაღალდის ფორმები ჩასვით.ფორთოხლის კანი გახეხეთ და ფორთო ხლის ცედრას, წვენს და თხილს კარგად შეურიეთ. აურიეთ ერთმანეთში ფქვილი და ცომის საფხვიერებელი. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ ზეთი და არაჟანი. შეურიეთ სტაფილოიანი მასა და ფქვილი.ჩაასხით ცომის ფორმებში, შედგით ღუმელში და აცხვეთ დაახლოებით 20-25 წთ. სანამ კექსუნების ზედაპირი ოქროსფერი არ გახდება.
შოკოლადის ძეხვი |