შემადგენლობა:
ბეზე:
მინანქარი:
მომზადება:
კვერცხის გულებით და შაქრის ფხვნილით გოგლი-მოგლს გავაკეთებთ. რძეს დავასხამთ, გამდნარ კარაქს დავუმატებთ. მერე კაკაოს, სოდასა და ძმარსაც ჩავამატებთ და კარგად მოვურევთ. ვანილსა და ფქვილს ჩავყრით, კიდევ ერთხელ მოვურევთ და ცომი მზად არის. ტაფა,რომელზეც უნდა გამოვაცხოთ, ნელთბილი უნდა იყოს. მასზე კარაქს წავუსვამთ და ცომს დავასხამთ. ღუმელში შევდგამთ და გამოვაცხობთ. გამოცხობას ცოტა რომ დააკლდება, გამოვიღებთ. ამავე დროს, ბეზეს გაკეთებას ვიწყებთ. შაქრის ფქვნილსა და კვერცხის ცილას მიქსერით კარგად ამოვიყვანთ. ისეთი უნდა გამოვიდეს, რომ, გადმოტრიალების შემთხვევაში, ჯამიდან არ ვარდებოდეს. ამ ბეზეს ნახევრად გამომცხვარ ბისკვიტს გადავუსვამთ. ბეზეს სქელი ფენა უნდა დავადოთ და ისევ ღუმელში შევდგათ. სანამ, გამოცხვება, შაქრით, კაკაოთი, რძითა და კარაქით მინანაქარს მოვადუღებთ. ნამცხვარს რომ გამოვიღებთ, ცოტა შეგრილებულ მინანქარს მოვასხამთ.
სამარხვო მაფინები ალუბლით |
არასწორად წერია , მაგრამ მაინც გავიგე გავაკეტე და მომიწონეს.
გულიკო, შენ კი გაიგე,მაგრამ ჩვენთვის გაგეზიარებინა შეცდომა 🙂 გაგვიზიარე რაა რა არ წერია სწორად?
Gavakete da dzaan magari gamovidaa
Da ramden gradusze unda vacxot an ramdeni xani,wesierad da srulfadovnad daweret xolme receptebi rom miayrit xolme joris wixlebivit
მოგესალმებით, 200 გრადუსზე უნდა გამოაცხოთ
ramdeni kvercxi chirdeba bezes da ramdeni xani chirdeba cxobas momweret tu shegidzliat
1 კვერცხი სჭირდება და დაბალ ტემპერატურაზე უნდა გამოაცხოთ