შემადგენლობა:
მომზადება:
კვერცხი და შაქარი კარგად გავთქვფიოთ. გატარებული ან დაჭრილი ნიგოზი და ქიშმიში დავამატოთ. ფქვილიც დავამატოთ და კარგად ვურიოთ. თუკი ერთ ჭიქა ფქვილზე მასა არ გასქელდება, მაშინ ფქვილი კიდევ დავამატოთ, რომ ნაზი ცომი მივიღოთ. შემდეგ გაცხელებულ ტაფაზე ე.წ კალკის ქაღალდი დავდოთ და ცომკი მასზე გავაბრტყელოთ. შევდგათ აირღუმელში და გამოვაცხოთ. გამოცხობის მერე კი პატარ-პატარა ორცხობილების ფორმებზე დავჭრათ.
მარწყვის და ბანანის ნაყინი |