მომზადება:
ათქვიფეთ 2 ც კვერცხი 1 ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად, დაუმატეთ 2 ს.კ თაფლი, 2 ჩ.კ სოდა ძმრით,
100 გრ შერბილებული კარაქი ან მარგარინი. აურიეთ კარგად და მოხარშეთ ორთქლით. ხშირად აურიეთ.
ადუღეთ სანამ არ მიიღებს კაკაოს ფერს. ჩამოდგით და შეაზილეთ 3 ჭიქა პური ფქვილი.
გაყავით სამ ნაწილად. გააბრტყლეთ და სათითაოდ გამოაცხვეთ ღუმელში, მაღალ ტემპერატურაზე.
გამოღებისთანავე ჩამოაჭერით ნაპირები. ყოველ ფირფიტას თავსა და გვერდებზე წაუსვით კრემი.
დადეთ ერთმანეთზე, მოაყარეთ ჩამონაჭრების ფხვნილი.
კრემი:
ათქვიფეთ მიქსერით 250 გრ შერბილებული კარაქი, დაუმატეთ 1 ქილა შედედებული რძე, ლიმონის
ან ფორთოხლის კანის ქერქი, კარგად ამოიყვანეთ მიქსერით.
თაფლის ნამცხვარი ჯემით და ქიშმიშით ( სამარხვო) |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი