შემადგენლობა:
მომზადება:
ღრმა ქვაბს ავიღებთ. ხახვს წვრილად დავჭრით და კარაქში მოვხრაკავთ. ქვაბში ფქვილს ჩავყრით და სულ ვურევთ. გათქვეფილ მაწონს, რძეს და ხაჭოს ან არაჟანს დავუმატებთ. რძე ჯერ ნახევარი უნდა ჩავასხათ. დუღილამდე რომ მივა, გასასქელებლად დარჩენილ რძესაც დავამატებთ, მაგრამ ძალიანაც არ უნდა გავასქელოთ. ცოტა ხანიც წამოვადუღებთ. მარილსა და დაჭრილ მწვანილებსაც ჩავამატებთ. ბოლოს გათქვეფილ კვერცხს ჩავასხამთ და 5 წუთში გამოვრთავთ. აუცილებელია, რომ ამ კერძს სულ ვურიოთ, თორემ აიჭრება. იჭმევა როგორც ცივი, აგრეთვე ცხელი.
კოლიო |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი