შემადგენლობა:
მომზადება:
წიწაკწბს ამოაცალეთ თესლი და შუა-შუა დაჭერით. ბადრიჯანი გაფცქვენით, დაჭერით პატარა კუბებად და ზეთში მოშუშეთ.როცა ბადრიჯანი დარბილდება, დაუმატეთ გახეხილი სტაფილო, წვრილად დაჭრილი მწვანილი, ხახვი, ნიორი და განაგრძეთ შუშვა.
ტომატ-პასტა გახსენით 2.5 ჭიქა წყალში,შეურიეთ შაქარი, მარილი, წიწაკა და ჯანჯაფილი. თუ პასტა სქელია,წყალი კიდევ დაუმატეთ. მოშუშულ ბოსტნეულს დააყარეთ წიწაკა და 4-5 წუთში დაასხით გახსნილი ტომატ-პასტა ჯანჯაფილთან, წიწაკასა და მარილთან ერთად. როდესაც ლეჩოო წამოდუღდება. 2 წუთით გააჩერეთ ცეცხლზე და გადმოდგით.
წითელი ბულგარული წიწაკა ნიგვზით |