შემადგენლობა:
ცომისთვის:
სოუსისთვის:
მომზადება:
მოვამზადოთ სოუსი: გამნდარ კარაქს დავამატოთ ფქვილი, თან განუწყვეტლივ ვურიოთ და
დავასხათ რძე. დავდგათ ნელ ცეცხლზე და ვადუღოთ 10 წუთი გასქელებამდე. მოვაყაროთ
წვრილად დაჭრილი რეჰანი, მარილი და მუსკატის კაკალი და დავაბლენდეროთ. ფქვილს
დავუმატოთ კვერცხი და მარილი. მოვზილოთ ელასტიური ცომი. შევფუთოთ ჭურჭლის ტილოში
და გავაჩეროთ 20 წთ. გავაბრტყელოთ და დავჭრათ 4 ტოლ ნაწილად. 3 ლიტრ მარილიან
ადუღებულ წყალში მოვხარშოთ ცომები 2-2 წუთი, გადავავლოთ ცივი წყალი და გავშალოთ
განიერ თეფშზე. ლაზანიას ფორმას წავუსვათ კარაქი, მოვასხათ სოუსი, დავაფინოთ ცომი,
დავაწყოთ ლორის თხლად დაჭრილი ნაჭრბი, მდნარი ყველი ასე გავიმეოროთ სამჯერ.
შევდგათ ლაზანია 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და გამოვაცხოთ 25-30 წთ.
შაურმა ხბოს ხორცით |
magari reCeptia