კრუასანი

შემადგენლობა:

მომზადება:

საფუარი გავხსნათ 150 გრამ თბილ წყალში, გავაჩეროთ 10 წთ და მოვურიოთ. ფქვილი ჩავყაროთ

დიდ ჯამში, შევურიოთ ოთახის ტემპერატუაზე დარბილებული 30 გრ კარაქი და კარგად

ავსრისოთ. ჩავამატოთ 1 კვერცხი, შაქარი, მარილი,საფუარი და მოვზილოთ ელასტიური ცომი

10-15 წთ. ცომი გავაბრტყელოთ მართკუთხედის ფორმაზე, კარაქი გავჭრათ სამ ნაწილად,

წავუსვათ 1/3 კარაქი ცომის 1/3 ნაწილს. უკარაქო ცომი გადმოვკეცოთ, დავაფინოთ

კარაქიან ცომს და გვერდები კარგად შემოვუკეცოთ. ცომი ისევ გავაბრტყელოთ, გადავიტანოთ

პერგამენტზე, გავახვიოთ ჭურჭლის ტილოში და შევდგათ მაცივარში 30 წთ. იგივე გავიმეოროთ

ორჯერ კარაქით, შემდეგ კი გავიმეოროთ პროცედურა სამჯერ კარაქის პროცედურის შემდეგ. ცომი

გავაბრტყელოთ მართკუთხედის ფორმაზე, გადავაფინოთ ჭურჭლის ტილო და გავაჩეროთ 10

წთ. ცომი გავყოთ ორ ნაწილად, თითოეული გავაბრტყელოთ და გამოვჭრათ 8-8 მართკუთხედი.

თითოეულ კრუასანს ჩავუდოთ სასურველი გულსართი, გაავახვიოთ, დავაწყოთ ცხიმიან ქურის

ტაფაზე, გადავუსვათ ათქვეფილი კვერცხი და გავაჩეროთ 40 წთ. გავახუროთ ღუმელი 220

გრადუსზე და გამოვაცხოთ 15-20 წუთი.

კრუასანი

4.5 (90%) 20 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

კვერცხის ბუტერბროდი





ამ რეცეპტს აქვს 1 კომენტარი

  1. ელენე როყვა says:

    ძალიან გემრიელია!!!!!!!!!!!
    თან კრუასანი ძალიან მიყვარს

დატოვეთ კომენტარი