შემადგენლობა:
მომზადება:
წვრილად დაჭერით ხახვი, ნიორი, ნიახურის ძირები, საშუალო ზომაზე – ბადრიჯანი, სოკო, ტკბილი წიწაკა და ყაბაყი. ლორი ჩაჭერით რამდენიმე ადგილას. ტაფაში ჩაასხით ზეითუნის ზეთი და მოშუშეთ ლორი. დაუმატეთ ნიორი, ხახვი, 2 წუთის განმავლობაში შუშეთ. დაუმატეთ ყაბაყი, ბადრიჯანი, სოკო, წიწაკა. დაუმატეთ დაჭრილი პომიდორი და განაგრძეთ შუშვა. შემდეგ დაასხით ცხელი ბულიონი, თავზე დაახურეთ და განაგრძეთ მზადება 15 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ მწვანე ლობიო. საბოლოო მომზადებამდე 5 წუთით ადრე დაუმატეთ პასტა (სასურველია წვრილი სახეობის). გემოვნებით მოაყარეთ მარილი , პილპილი,. წვნიანი გადმოიღეთ თეფშზე, დაუმატეთ პესტოს სოუსი და გახეხილი პარმეზანი.
ხარჩო |