შემადგენლობა:
მომზადება:
შაქარს დავამატოთ წყალი, ზეთი, დავდგათ გაზქურაზე და ცოტათი გავაცხელოთ, შემდეგ დავამატოთ თაფლი, ავურიოთ, როდესაც შაქარი და თაფლი გადნება გადმოვდგათ გაზქურიდან, გავაცივოთ, დავამატოთ სოდა, კაკაო, დაჭრილი ნიგოზი, ქიშმიში, გამაფხვიერებელი, ფქვილი და კარგად ავურიოთ (ცომს უნდა ჰქონდეს სქელი არაჟნის კონსისტენცია).მომზადებული ცომი ჩავასხათ პერგამენტიან ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 30–35 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ გავჭრათ შუაზე და წავუსვათ ჯემი.
ალუბლის ღვეზელი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი