შემადგენლობა:
მომზადება:
საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, დავაყაროთ ფქვილის ნახევარი, მოვზილოთ ცომი და დავდგათ თბილ ადგილას. როცა ცომი ამოვა, ჩავასხათ ზეთი, მოვაყაროთ მარილი, შაქარი, დარჩენილი ფქვილი, კიდევ მოვზილოთ და დავაცადოთ ამოფუება. ვაშლები გავრეცხოთ, გაცფცქვნათ, გავხეხოთ, მოვაყაროთ ცოტა შაქარი და შევურიოთ ცომს. კოვზით დავსვათ ზეთიან ცხელ ტაფაზე ვაშლიანი ბლინები და შევწვათ ორივე მხრიდან.
კრუსანები ნუთელას შიგთავსით |
блин, блины, блинчики – ხავიწი
შენიშვნა: ეს არ არის არც блинები, არც ხავიწი, რუსულად მას оладьи, оладушкиს ეძახიან, ხოლო ქართულად – თაფამწვარი.
დიდი მადლობა
დიდი მადლობა
გავითვალისწინებთ