შემადგენლობა:
მომზადება:
ვარდის ფურცლებს თეთრი თავები მოაჭერით, თესლი არ მივაყოლოთ, დავაყაროთ 1 კგ შაქრის ფხვნილი და ხელით კარგად ვსრისოთ, მაგრად გავწუროთ, დასრესილი,გაწუტრული ვარდის გუნდა ქილაში მოვათავსოთ, დავაყაროთ ზემოდან დარჩენილი შაქრის ფხვნილი,დავასხათ გამონაწური წვენი, დავახუროთ თავსახური და გრილ ადგილას შევინახოთ ერთი-ორი დღე. ამის შემდეგ გადმოვიღოთ ქილიდან თავისი წვენით, კიდევ კარგად დავსრისოთ და გამოვწუროთ მისგან წვენი.
ჭურჭელში ჩავყაროთ შაქარი, დავასხათ წყალი,ავადუღოთ,მერე მოვათავსოთ შიგ გაწურული ვარდი და ნელ-ნელა ვხარშოთ. შუა ხარშვაში რომ იქნება, ვარდის გამონაწური წვენი დავასხათ და ავადუღოთ, სანამ სიროფი კარგად არ შესქელდება, მურაბას უნდა ჰქონდეს ფაფისმაგვარი შესახედაობა.
ვაშლის მურაბა |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი