შემადგენლობა:
მომზადება:
ქვაბში მოვათავსოთ რძე და კარაქი. შემოვდგათ ცეცხზე, ვადუღოთ მანამ, სანამ კარაქი არ გადნება.
შაქარი და კვერცხის გული კარგად ავთქვიფოთ. რძიანი მასა გადმოვდგათ, დავამატოთ საფუარი და
მარილი. ეს მასა დავამატოთ კვერცხის და შაქარის მიქსტურას. შემდეგ კი დავასხათ ფქვილს, რომელშიც
შერეულ იქნება გახეხილი ყველი და ნიორი. ამ მასით მოვზილოთ ცომი. მიღებული ცომი მოვათავსოთ
ცხიმიან ჯამში, გადავაფაროთ და გავაჩეროთ მანამ,სანამ არ ამოფუვდება. როცა ამოფუვდება, გავაკეთოთ
ბურთულები, მოვათავსოთ ცხიმიან საცხობ ფირფიტაზე, მოვუსვათ ზემოდან ათქვეფილი კვერცხი
და გემოვნებით მოვაყაროთ გახეხილი ყველი, ეს ბურთულები 15 წუთი გავაჩეროთ, შემდეგ შევდოთ
ღუმელში 200 გრადუსზე 20-25 წუთის განმავლობაში.
ქათმის ღვეზელი |