შემადგენლობა:
პიურე:
მომზადება:
კარტოფილი გავფცქვნათ, დავჭრათ და მოვხარშოთ. ნახარში შევიანხოთ, კარტოფილი ჩავზილოთ მარილსა და კარაქთან ერთად და ვუმატოთ რძე. თუ სქელი იქნება, ნახარშიც დავუმატოთ. საქონლის ხორცი პატარა კუბიკებად დავჭრათ, ცავყაროთ სქელძირიან ქვაბში, დავასხათ წყალი, რომ მოადგეს და დავდგათ ცეცხლზე. ამასობაში საშუალო ზმაზე,დავჭღათ სტაფილო, ნიახური, ხახვი და პრასი. ხორცი რომ დარბილდება, დავუმატოთ დაჭრილი ბოსტნეული და დაფნის ფოთოლი. თუ წყალი ჩაშრება, დავასხათ, რომ დაიფაროს. როცა ხორცი დარბილდება , დავუმატოთ ცხიი და ძალიან დაბალ ცეცხლზე ვშუშოთ, შემდეგ შევურიოთ ბრენდი.
კარგად დარბილებულ ინგრედიენტებს დავუმატოთ მარილი, ქონდარი,წიწაკა და ტომატპასტა. მიღებული სქელი მასა კიდევ 2-3 წუთი გავაჩეროთ ცეცხლზე. მინის ან თიხის საცხობ დორმაში მოვათავსოთ მოშუშული ხორცი და ზედ კარტოფილის პიურე გადავანაწილოთ. კერძი შევდგათ წინასწარ 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და ვაცხოთ, სანამ ზემოდან დაიბრაწება.
პომიდორი ბრინჯით |