მომზადება:თ
ნელთბილ 1/2 ჭიქა წყალში გახსენით 25 გრ საფუარი, გააჩერეთ თბილ ადგილზე 1-2 საათი.
2 ჩ.ჭ პურის ფქვილი გახსენით 1.5 ჭიქა თბილ რძეში, დაასხით მომზადებული საფუარი,
კარგად აზილეთ და დადგით
თბილ ადგილზე,როცა კარგად გაფუვდება კიდევ ზილეთ, ზელის დროს ჩაურიეთ
ათქვეფილი 2 ც კვერცხი, 50 გრ გამდნარი
კარაქი, მარილი გემოვნებით, 1 ჭიქა შაქრის ფხვნილი და
1 ჭიქა მაწონი, ისევ დადგით თბილ ადგილზე, როცა ცომი ამოიწევს
და ბუშტუკები გაუჩნდება დაიწყეთ ბლინების ცხობა.
საბლინე ფაფა უნდა იყოს არაჟნის სისქის. გაცხელებულ ტაფას
მოუსვით ცხიმი, დაასხით 2 ს. ფაფა. გამოაცხვეთ ორივე მხრიდან.
გურული ღვეზელი |
i very love blini.!!!!!! <3
მე დან მომეტონა <3 <3
ukve me2 d gavakete blinebi am receptit.. gemrieliaaa 🙂 madlobt