მასალა:
საფუარი გახსენით შაქრიან რძეში და 10 წუთი დააცადეთ გაფუება, დაუმატეთ 125 გრ ფქვილი, კარგად მოურიეთ დადგით თბილ ადგილას და ერთი დღით დატოვეთ ამოსასვლელად. ამოსულ მასას დაუმატეთ დანარჩენი ფქვილი, წყალი, მარილი, ფორთოხლის ცედრა და ზილეთ დაახლოებით ნახევარი საათის განმავლობაში. ცომი გაყავითსამ ნაწილად, დააგუნდავეთ ჟგუტის ფორმაზე და გააკეთეთ მსუქანი ნაწნავი. ნაწნავს წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი, მოაყარეთ სეზამის მარცვლები და ალაგ-ალაგ, ოდნავ დახრილად ჩაარჭვეთ წითელი კვერცხები. გადაიტანეთ საცხობ ფორმაზე და გამოცხობამდე გააჩერეთ 2-3 საათი თბილ ადგილას (ამოსასვლელად). გამოაცხვეთ 1 საათის განმავლობაში 200°C ტემპერატურაზე.
შოკოლადის განაშე |
ტრადიციას ვარGვევ ამჟამად და ვცდი ბედს:-). მომსადების პროცესი მარტივია. დიდი მადლობა!