შემადგენლობა:
ცომისთვის:
კრემისთვის:
მომზადება:
ბეზეს მოსამზდებლად კვერცხის ცილა ავთქვფიოთ აქაფებამდე, თანდათანობით დავუამტოთ ლიმნის წვენი, შაქრის ფხვნილი და სახამებელი. ცილსი მასა გავყოთ 3 ნაწილად. ცალკ-ცალკე ჩავასხათ ცხიმწასმულ ქაღალდჩაფენილ ტაფაში, აერღუმელე გავაცხელოთ 160 გრადსუს ტემპერატურაზე და 20 წუთის განამვლობაში გამოვაცხოთ, შემდეგ ტემპერატურა შევამციროთ 10 გრადუსამზე და გამვოაცხოთ 1 საათის განამვლობაში.
კრემის მოსამზადებლად ქვაბში რძე ავადუღოთ, დავუმატოთ ვანილი, შაქრის ფხვნილი, სახამებელთან ერთად ათქვეფილი კვერცხის გული, ვხარშოთ დაბამ ცეცხლზე განუწყვეტლივ მორევით სანამ შემაგრდება. კრემის გავყოთ 3 ნაწილად ( ერთი ნაწილი უფრო მეტი იყოს). პირველს დავუამტოთ თეთრი შოკოლადი, მეორეს შავი, მესამეს რძიანი შოკოლადი. კარაქი ავთქვფიოთ გათეთრებამდე, გავყოთ 3 ნაწილად და დავუამტოთ კრემებს. ტორტის ასაწყობად ნეზეს პირველ ფენს წავუსვათ მუსი კრემი, მეორეს რძიანი შოკოლადიანი კრემი, მესამეს კი მთლიანად თეთრი კრემი, მაცივარში გავაცეროთ 2-3 საათით და მოვრთოთ გემოვნებით.
ბეზე |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი