ბეზეს ნამცხვარი

შემადგენლობა:

მომზადება:

10 კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ კარგად, დავუმატოთ 2.5 ჭიქა შაქრის პუდრა. ცხელ ტაფას წავუსვათ კარაქი, კოვზით ავიღოთ ათქვეფილი ბეზე და დავალაგოთ ტაფაზე ცალ-ცალკე. შევდგათ ცხელ აირღუმელში, 1 წუთით მაღალ ცეცხლზე. შემდეგ ნახევარი საათი ვაცხოთ დაბალ ტემპერატურაზე, ასე გამოვაცხოთ ყველა.

მოვამზადოთ კრემი:

7 კვერცხის გული ავთქვიფოთ კარგად. დავუმატოთ 1/3 ჭიქა შაქარი. 0.5 ლიტრი თბილი რძე, 3 სუფრის კოვზი ფქვილი და სწრაფი რევით ავადუღოთ, გავაციოთ და დავუმატოთ 200 გრამი ათქვეფილი კარაქი და ვანილი.

მოვხალოთ 1 ჩაის ჭიქა დაჭრილი ნიგოზი. დავყოთ გამომცხვარი ბეზეს ყვავილები 3 ნაწილად; ერთი ნაწილი მოვაწყოთ ლანგარზე, მოვაყაროთ დაჭრილი, მოხალული ნიგოზი, მოვასხათ კრემი, მოვაწყოთ ბეზე, მოვაყაროთ ნიგოზი და ისევ მოვასხათ კრემი. ასე გავიმეოროთ. შემდეგ ლანგარი შევდგათ მარცივარში. ნამცხვარი არის ნაზი, მიირთმევა კოვზით.

ბეზეს ნამცხვარი

2 (40%) 1 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

მარწყვის ტორტი





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი