ჰალვა

შემადგენლობა:

მომზადება:

მზესუმზირა გავარჩიოთ და მოვხალოთ  მშრალ ტაფაზე, შემდეგ 2–ჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპმანქანაში, დავამტოთ ზეთი და კარგად ავურიოთ. ფქვილი მოვხალოთ მშრალ ტაფაზე (ფქვილი უნდა გახდეს ოდნავ ყავისფერი), დავამატოთ გატარებულ მზესუმზირის ნარევს, ავურიოთ და გავატაროთ ხორცსაკეპმანქანაში. შაქრი გავხსნათ წყალში, დავდგათ გაზქურაზე და ადუღების შემდეგ ვხარშოთ სიროფი 7 წუთი, შემდეგ მომზადებული სიროფი დავასხათ ფქვილიან მასას, კარგად ავურიოთ, მოვათავსოთ ფორმაზე, ზედაპირი კარგად მოვუსწოროთ და გაცივების შემდეგ შევდგათ მაცივარში (საყინულეში) 12 საათით.

ჰალვა

5 (100%) 3 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

თაფლის სუფლე





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი