ხორციანი ღვეზელი

შემადგენლობა:

გულსართი:

მომზადება:

0.5 ჭიქა ფქვილში ავურიოთ მარილი, საფუარი და დავასხათ თბილი რძე.

ცომს ნელ-ნელა ვუმატოთ ფქვილი და ზეთი. მოვზილოთ ცომი და დავდგათ ასაფუებლად.

ხახვი წვრილად დავწღათ, მოვაყაროთ ცოტა მარილი და კარაქში მოვშუშოთ.

ხორცის ფარში და ხახვი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში, შევანელოთ მარილით, პილპილითა და ძირათი.

ცომი ორმ აფუვდება, დავყოთ 8-10 გუნდად, თითოეულში მოვათავსოთ გულსართი და შევკრათ.

ღვეზელები დავაწყოთ ფქვილმოყრილ თუნუქის ფუცელზე, წავუსვათ კვერცხის გული და 10 წუთი თბილად გავაჩეროთ, შემდეგ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ, სანამ დაიბრაწება.

 

ხორციანი ღვეზელი

3.4 (68%) 5 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

იმერული ხაჭაპური





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი