ხაშხაშიანი რულეტი

შემადგენლობა:

მომზადება:

  1.  საფუარი 1ჩ.კ შაქართან ერთად გახსენით 125 მლ რძეში. ერთმანეთს შეურიეთ 1 მწიკვი მარილი, ფორთოხლის ცედრის ნახევარი და 350 გ ფქვილი. დაუამტეთ საფუვრიანი რძე, 75 გ შაქარი, 75 გ კარაქი და 1 კვერცხი. მოზილეთ ერთგვარვანი ცომი და დადგით 45 წთ.
  2. დარჩენილი რძე გააცხელეთ და დაასხით ხაშხაშს. დაუამტეთ დარჩენილი შაქარი, ფორთოხლის ცედრა, კარაქი, კვერცხი, ქიშმიში და ნუში.
  3. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი. ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გააბრტყელეთ ცომი და მიეცით კვადრაის ფორმა . ცომზე ისე გაანაწილეთ ხაშხაშიანი მასა, რომ დაახლ, 2ს, სიგანის კიდეები თავისუფალი დარჩეს.
  4. თავისუფალი კიდეები გადაკეცეთ, ცომი გადაახვიეთ და საცხობ ფიფიტაზე ნაწიბურით ქვემოთ დადეთ. გააჩერეთ 15 წთ. ცომის ზედაპირი ჩანგლით 12 ადგილას დაჩხვლიტეთ და აცხვეთ 30 წთ.
  5.  გარარის ჯემი გაატარეთ საცერში და წაუსვით ნამცხვარს. მოაყარეთ თხლად დაჭრილი ნუში.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ბანანის ბლინები





ამ რეცეპტს აქვს 1 კომენტარი

  1. ლუკა says:

    უგემრიელესია გირჩეთ გააკეთოთ

დატოვეთ კომენტარი